Dzsungel a szívben - A szív kutyája

Egy blog kortárs írónők, költőnők, színésznők, festőnők, énekesnők, rendezőnők alkotásairól ------------ KORUNK LEGFONTOSABB SZERZŐI, LEGÉRDEKESEBB ELŐADÁSAI SZÖVEGEI, FILMJEI

SZOMJAS OÁZIS, ÉJSZAKAI ÁLLATKERT, DZSUNGEL A SZÍVBEN, A SZÍV KUTYÁJA, 12 NŐ VOLTAM

Szomjas Oázis ELEJE borítókicsi.jpg

 

RÉSZLETEKET OLVASHATTOK A KÖNYVEKBŐL ITT:

http://mindenamino.blog.hu/

 

12 nő borítója kicsiben.jpg

 

éjszakai.jpg

nőklapjaelülsőszivkuyája.JPG

 

rekláméjszakaiszineskétoldalrólágiésbarátjakicsi.jpg

 

 

kékduplareklámkicsnyítve.jpg

 

12 nő borítója kicsiben.jpg

 

RÉSZLETEKET OLVASHATTOK A KÖNYVEKBŐL ITT:

http://mindenamino.blog.hu/

Bejegyzések

FORGÁCH ANDRÁS..... 12 NŐ VOLTAM

Utolsó kommentek

Bejegyzések

HTML doboz

12 nő borítója kicsiben.jpg

 

RÉSZLETEKET OLVASHATTOK A KÖNYVEINKBŐL ITT:

http://mindenamino.blog.hu/

 

ANYÁM ÚTJA A PARADICSOMBA!

2012.07.31. 08:37 Brr

 
 
"Három anyát vettem magamnak. Az első olyan, mintha földönkívüli volna, meg van jelölve a fülén. A fülcimpáján jól kivehető az apró lyuk, amelyről nem lehet tudni, mire való. A házban lakó nőket figyeltem, úgy négyéves koromban, vajon akad-e az én anyámhoz hasonló fülű, de egyetlen egyet sem találtam közöttük."
 
- Részletek Rapai Ágnes Csillageső című művéből, mely a Dzsungel a szívben című antológiában jelent meg lányok és anyák kapcsolatáról.
 
 
tábornok anyám útja a paradicsomba rapai történethez

Első anyámtól mindenki tart egy kicsit. A titokzatossága nem vonzza az embereket, inkább úgy néznek rá, mintha valóban egy különös bolygóról pottyantották volna ide. Mikor megkérdezik, mi a neve, elgondolkodik. Ha a rokonairól próbálna valaki érdeklődni, másfelé fordítaná a beszélgetést. Persze ilyen helyzetbe ő nemigen kerülhet, mivel jóval okosabb a többieknél. Az óvatlan betolakodót, még mielőtt kényelmesen elhelyezkedne első anyám birodalmában, kedvességével azonnal leszereli.

Ennek az anyámnak gyönyörű kreol bőre van. Ez is megkülönbözteti a többi földi halandótól. A keze finom, nincs hagymaszaga, mint a házban lakó többi asszonynak, hanem valami földöntúli illat lengi be az egész testét. Szürke szoknyában és makulátlan fehér blúzban jár a szerkesztőségbe. Van, aki gyárba jár, van, aki boltba vagy iskolába, ezeket a szavakat értem. A szerkesztőséget azonban nem tudom elképzelni. Majdnem olyan ijesztően hangzik, mint az agronómus. Egyik szomszéd fiú a minap azt mondta, hogy megjött a keresztapja faluról, aki agronómus.


Első anyám arra is képes, amire még az Isten sem, meg tudja változtatni a múltat. Erre a képességére persze csak jóval később, kamasz koromban csodálkozhattam rá.


Mindig röstelltem magam első anyám előtt, mivelhogy jóval többet feltételezett rólam, mint ami valójában vagyok. Tízéves koromban kinyitottam a retiküljét, és elröhögtem magam, amikor a személyi igazolványából megtudtam, milyen érdekes neve volt az anyukájának. Első anyám kitépte a kezemből a személyijét, kreol arca hirtelen mélyvörössé vált, eszeveszettül kapkodni kezdte a levegőt, mint akinek asztmás rohama van, és csak annyit bírt kinyögni, nehogy még egyszer belenyúlj a táskámba, megértetted? Aztán berohant a fürdőszobába, magára zárta az ajtót, elkezdte csorgatni a kádba a vizet, s csak fél óra múlva jött elő a személyijével. Én meg szégyelltem magam amiatt, hogy semmit sem értek a viselkedéséből, pedig valami titokra biztos rá kellett volna jönnöm, ha én is olyan okos  vagyok, mint ő.
 
 
 
 
Első anyám egyetlen mondattal megváltoztatta a múltat tizenöt éves koromban, amikor elmesélte, hogy amit a családjáról és magáról addig mondott, nem igaz. Voltaképpen nem is lepődtem meg, első anyám akkor már nem tudott meglepetést okozni, hiszen attól a pillanattól, hogy szert tettem rá, sejtettem, hogy valami nincs rendben körülötte. Semmi nem bizonyította azt, hogy a születésem előtt is létezett. Mintha direkt nekem gyártották volna. Egyetlen rokona sem látogatott meg minket, semmilyen gyerekkori tárgy, játék, ruha, levél vagy fénykép nem tanúskodott arról, hogy első anyám a Föld nevű bolygón született.

Bárki bármit is tesz a családban, valahogy mindig úgy jön ki a lépés, hogy második anyám akaratának engedelmeskedünk. Ezen én persze egyáltalán nem csodálkozom, hiszen második anyámat kimondottan azért szereztem be, mert azzal reklámozták, hogy ez a különleges anyapéldány minden tehertől megszabadítja az embert. Látszólag semmi ok-okozati összefüggést nem lehet felfedezni a családtagok mozgása és az ő akarata között, nincs az a műszer, amellyel ez a dolog kimutatható volna, azonban a szívünk mélyén jól tudjuk, hogy minden egyes mozdulatunkat második anyám határozza meg.
(...)
 
 
Harmadik anyámat azért szereztem be, mert megsajnáltam. Ez a példány örökké beteg. Így van elkönyvelve. Talán azért, mert amikor hazajött a koncentrációs táborból, ki kellett húzni majdnem mindegyik fogát. Igaz, a két szülésen kívül egyetlen alkalommal sem kellett kórházba mennie, mégis gondoskodásra szorul. (...)

Egy alkalommal bejelentette, hogy biztos nyelvrákja van. Alig tudott beszélni. Gyorsan telefonáltam a háziorvosnak, hogy sürgősen jöjjön ki, mert anyukám nagyon beteg. A háziorvos tíz perc múlva megvizsgálta harmadik anyámat, megnyugtatta azzal, hogy biztos csak beleharapott a nyelvébe, felírt valami fertőtlenítő oldatot. Kikísértem a háziorvost a kapuig, adtam neki ötezer forintot, és kicsit elcsodálkoztam, amikor odavetette nekem, bárcsak olyan egészséges lennék, mint az anyukája!
(...)
 
 
 
 
Három anyám folyton vitatkozik egymással. Tábornok anyám ráripakodik első anyámra, amikor úgy látja, hogy szükséges. Első anyám majdnem minden éjjel kiabál álmában, ráadásul németül, pedig nappal egyetlen német szó sem jut eszébe. Második anyám ilyenkor felrázza álmából, és figyelmezteti arra, hogy vége van a háborúnak, nincs mitől tartania, nyugodjon végre meg. Tábornok anyám harmadik anyámat is kiosztja, amikor megunja a panaszáradatát. Nagyon egyszerű módszert alkalmaz, csak egyetlen mondatot kell mondania ahhoz, hogy elhallgattassa. Volt idő, mikor azt gondoltad, hogy a nyers krumplinál nincs finomabb! Harmadik anyám elkomorul, azután elmosolyodik, kimegy a konyhába, a rozsos kenyérre vajat ken, megmos egy szép nagy paradicsomot, és élvezettel beleharap."  -
 
- Részletek Rapai Ágnes Csillageső című művéből, mely a Dzsungel a szívben című antológiában jelent meg lányok és anyák kapcsolatáról.
 
 
 
Mit mondtak a Szomjas oázisról ők hatan?
Kepes, Makk, Vekerdy, Csányi, Hajós, "Esterházy"
 

Vissza a Szomjas oázisba!
 
az Éjszakai állatkert szerzői és tartalomjegyzéke:
 
reklamejszakaiszinesketoldalrolagiesbaratja.jpg

Részletek olvashatóak az antológiákból itt:

 

 

 

"GYÖNYÖRŰ MELLEM VAN, HÍRES IS VAGYOK RÓLA"

- Babarczy Eszter

http://mindenamino.blog.hu/2011/06/22/gyonyoru_mellem_van_hires_is_vagyok_rola_babarczy_eszter

 

"NAGY VONALAKBAN A NŐI SZEXUALITÁSRÓL"

- Tóth Krisztina

 

Az antológiák hozzáférhetőek itt:

www.alexandra.hu

 

Az antológiák anyaszerkesztője:

Forgács Zsuzsa Bruria

 

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása